Referanser


Sørlandssenteret, Kristiansand Sørlandssenteret er Norges største kjøpesenter. Senteret ligger i Kristiansand kommune, 12 km utenfor byen.

Senteret ble kraftig utbygd i 2013, og har nå et bruttoareal på 125 000 m2. LPO Arkitekter og Veidekke Agder og Block Berge Bygg var henholdsvis arkitekt og totalentreprenører for prosjektet.


I alt 35.000 m2 med Noxite ble lagt på dette taket.

Norsk Medisinaldepot, Oslo
Det første miljøtaket i Norge ble lagt i juni 2010 på Norsk Medisinaldepots nye bygg på Alna i Oslo. Bygget er tegnet av Niels Torp Arkitekter, og bygget av ROM Eiendom og Aspelin & Ramm Eiendom.

- Det har blitt lagt særlig vekt på miljøet i utformingen av dette bygget, og da var det en selvfølge å velge NOx-rensende tak. Å få være de første i Norge som legger Noxite er ekstra moro, sier Rolf Hammersett, Prosjektsjef i Aspelin Ramm Eiendom AS.

I alt 14 000 m2 med Noxite ble lagt på dette taket.

Schiphol flyplass, Amsterdam
Schiphol i Amsterdam er en av verdens største flyplasser, hvor nesten 50 millioner passasjerer og 1,5 millioner tonn last håndteres årlig. I tillegg til flytrafikken kommer all transport av gods og passasjerer som skal ta seg til og fra flyplassen. I nærheten finnes dessuten et større industriområde, som bidrar til at området er et av de mest forurensede i Nederland.

Luftkvaliteten rundt flyplassen måles regelmessig. Blant annet måles mengden av nitrogendioksider. Det er av høyeste prioritet for Schiphol å holde seg innenfor retningslinjene som er gitt. Derfor ble et pilotprosjekt gjennomført i samarbeid med Icopal våren 2009. Over 400 m2 Noxite-tak ble montert på terminalens tak, hvor de bidrar effektivt til reduksjon av NOx-partikler fra fly og biler.

Det er planer om å utvide prosjektet, samtidig som det kontinuerlig foretas målinger av hvordan Noxite renser luften på og i området rundt Schiphol.


Simpatico